tirsdag 19. februar 2008

La Gud få bruke deg


Når vi har tatt i mot Jesus som vår Frelser og Herre så har vi alle et ønske på innsiden om å være til behag for Gud og tjene Ham. Vi har vel alle bedt denne bønnen "Herre, bruk meg!" Og vi har vært helt oppriktige i vår bønn, men så et eller annet sted på veien mistet vi retning. Andre ting tok fokus og så har det liksom bare kommet på avstand. Ønsket om å tjene Gud er der femdeles, men vi har mistet synet av målet.

En ting er i alle fall sikkert. Gud ønsker å bruke oss, og Han har virkelig behov for alle som ønsker å gjøre noe for Ham! Det er ikke Han som holder tilbake.

Jeg tror noe av årsaken til at vi ikke helt kommer inn i de tingene Gud har for oss er at vi starter i feil ende. Vi venter at det skal skje noe radikalt og spennende. At Gud plutselig bryter inn i våre liv, taler store ting til oss, åpner dører for oss og gir oss anledninger til å gjøre noe for Ham. Og i mellomtiden lever vi våre egne liv på våre vilkår.

Hele tiden sitter Gud der i Det Aller Helligste og venter på at vi skal komme å møte Ham. Lengter etter at vi skal gi Han litt tid til å forme oss, tale til oss og vise oss disse herlige tingene som Han har forberedt for oss.

Ikke vent på at Gud skal komme og avbryte deg i det du holder på med med en innstilling av "si fra når du trenger meg". Søk Ham. I Hans nærhet finner du det du trenger for å lykkes i ditt Gudsliv.

Hvis ikke disiplene hadde brukt all den tiden med Jesus, ville de aldri kunne gjort de tingene som de gjorde (se Mark. 3:13-15)! Ja, til og med Jesus var avhengig av å bruke tid med Sin Himmelske Far mens Han var på jorden (Matt. 14:23; Mark. 1:35; Mark. 6:46; Luk. 5:16).

Når du setter av tid daglig i Guds nærhet vil du begynne å utvikle en varhet for Hans stemme. Det finnes ting der som du aldri vil kunne få tak i noe annet sted. Dyrebare skatter som Gud har forberedt for deg, men som du bare kan ta del i gjennom å ha brukt tid i Hans nærvær.

Ja, Gud ønsker å bruke deg, og manifestere Seg i ditt liv på en mektig måte. Han venter bare på deg.

"Innvie dere, for i morgen vil Herren gjøre underfulle gjerninger blant dere." Josva 3:5

Så la oss innvie oss og adskille oss. La Gud få forme oss i Sitt nærvær slik at vi er forberedt på å være en del av alt det som Gud gjør på jorden i dag. Det vil vi ikke gå glipp av for noe som helst!


Det er et spennende liv som venter på deg! :-)