søndag 21. november 2010

Reprise: Guds rikes logikk


Ønsker deg ei god uke, og plukker fram et av mine gamle innlegg. :-)

Det er ingen ting som er mer oppmuntrende enn å få oppmuntre andre. Ingen ting som er mer givende enn å gi. Jeg blir virkelig glad når jeg oppdager at jeg har gledet noen andre. Min positive innvirkning på andre ser ut til å ha størst positiv innvirkning på meg selv.

Gud skapte oss ikke til å være konsumenter. Forbrukere. Personer som lever på det andre kan gjøre for oss. Vi er skapt til å være produsenter. Fruktbærende mennesker som etterlater oss en sti av gode gjerninger overalt hvor vi er. Det er vårt rette element – i denne atmosfæren vil vi trives.

Hvis du lever for deg selv og din egen tilfredsstillelse, er du som fisken ute av vannet. Ved å tilfresstille andre, vil du selv bli tilfredsstilt. Ved å gi vil du få. Ved å glede andre vil du bli glad. Ved å miste ditt eget liv, vil du finne det.

Det er Guds rikes logikk.

onsdag 17. november 2010

Tips til adventskalender: 24 ting jeg elsker ved deg

Tenkte tidlig på at jeg hadde lyst å lage adventskalender til min kjære i år, men slo det til slutt fra meg. Litt på grunn av penger, og litt på grunn av at det ofte bare blir unyttig dill-dall i sånne kalendergaver likevel. Men så fant jeg en fin tøykalender med lommer fra Kid på Fretex til 15 kroner (Ubrukt, med lappen på til og med! Jeg liker Fretex. :). Det ledet til ideen om å skrive ned èn ting jeg elsker ved min kjære for hver kalenderlomme, med et ekte old-fashioned kjærlighetsbrev i nr. 24. Helt kostandsfritt, men definitivt mer verdifullt enn hva jeg kunne kommet opp med i små kalendergaver.

Bildet har jeg lånt herfra.

onsdag 10. november 2010

Rastløs?


Jeg kom over denne tegneserien av Cathy Thorne, og med humor får den fram vår leie tendens til å aldri være helt fornøyd. Som ung ser vi fram til å bli voksen, som voksen drømmer vi tilbake til ungdommen. Eller hva med denne: "Om jeg kjøper denne buksa kommer jeg til å føle meg sååå bra!" Eller en gjenganger hos meg: "Det stua mi trenger nå er en lyslykt i denne kroken. DA blir det såå koselig her. Og da trenger jeg ikke å kjøpe noe nytt på interiør-fronten på lenge, fordi jeg blir så fornøyd." Den følelsen av fornøydhet varer omtrent 3 dager, til jeg oppdager noe nytt og stilig som passer p e r f e k t på badet vårt!

Hvor kommer denne rastløsheten fra? I tilfellet Elin Maria, er beste medisin mot en slik rastløshet å tippe ned på sofaen, lukke øynene og stresse ned. Lete litt i sjela, identifisere bekymringer som ligger og ulmer under overflata. Grunne litt på det faktumet at jeg har en Far i himmelen som elsker meg helt fullkomment, til alle tider. At jeg er veldig verdifull, ganske enkelt ved å være til. Tenke på de tingene jeg er takknemlig for.

Voila! Fokus er på plass igjen, og jeg kan gå videre med dagen min og være fornøyd!

Les et annet innlegg rundt samme tema.

torsdag 4. november 2010

En mors store små gleder

Etter at jeg ble mamma er det visse ting jeg tok for gitt før, som nå rett og slett er privilegier og gjør meg kjempelykkelig og takknemlig. Dagens biltur alene, med anlegget på fullt, gjorde susen! Håper ingen av de som så meg digge og danse bak rattet visste hvem jeg var...

mandag 1. november 2010

Skjønnhetstips


Her er de beste skjønnhetstipsene jeg har lest på lenge:

♥ For attraktive lepper, tal vennlige ord.
♥ For nydelige øyne, se etter det gode i mennesker.
♥ For en slank figur, del din mat med de som sulter.
♥ For vakkert hår, la et barn dra fingrene gjennom det en gang hver dag.
♥ For god holdning, gå med vissheten om at du aldri går alene. 
(Sam Levenson)